De ce o plantă de ardei nu produce flori sau fructe

 

Un motiv pentru o plantă de ardei fără flori sau fructe poate fi vremea. Ardeii sunt plante de sezon cald. Temperaturile răcoroase întârzie creșterea plantei, rezultând plante de ardei care nu înfloresc și, prin urmare, nici plantele de ardei nu fructifică. Au nevoie de un sezon lung de vegetație cu cel puțin șase ore de plin soare . 

Asigurați-vă că așteptați ca solul să se încălzească în primăvară, după ce toate șansele de îngheț au trecut în regiunea dvs., înainte de a stabili transplanturile și pentru a începe recoltarea, faceți transplanturi vechi de șase până la opt săptămâni. Dimpotrivă, temperaturile prelungite de peste 32 C.)vor genera ardei care pot înflori, dar pot provoca scăderea înfloririi , prin urmare, o plantă de ardei care nu produce. Deci, o plantă de ardei pretențioasă, fără flori sau fructe, poate fi rezultatul unei zone de temperatură incorectă, fie prea caldă, fie prea rece. 

Un alt motiv comun pentru care o plantă de ardei nu produce poate fi putregaiul capătului florii , care este cauzat de o deficiență de calciu și apare atunci când temperaturile nocturne sunt peste 23 C. Apare, după cum indică și numele, ca putregai maroniu până la negru pe capătul florii al fructului, ceea ce duce la pierderea ardeiului. Vorbind despre o deficiență de calciu , o altă problemă cu ardeii care nu înfloresc sau nu fac fructe este alimentația inadecvată. Plantele cu prea mult azot devin luxuriante, verzi și mari în detrimentul fructelor. Ardeii au nevoie de mai mult fosfor și potasiu pentru a face fructe. Nu au nevoie de multa hrana, 1 lingurita de 5-10-10 in momentul plantarii si o lingurita in plus doar in momentul infloririi. Ardeii au nevoie de mai mult fosfor și potasiu pentru a face fructe. Nu au nevoie de multa hrana, 1 lingurita (5 ml.) de 5-10-10 in momentul plantarii si o lingurita in plus doar in momentul infloririi.

De asemenea, este posibil ca ardeiul tău să nu dea fructe, deoarece primește o polenizare inadecvată . Poate doriți să o ajutați polenizați manual ardeii cu o perie mică, un tampon de bumbac sau chiar cu degetul. În loc de asta, o agitare ușoară poate ajuta la distribuirea polenului. Controlați buruienile și insectele și oferiți ardeilor o irigare adecvată pentru a reduce șansa de a-l stresa. În cele din urmă, recoltarea frecventă a ardeilor promovează o adunare bună a fructelor, permițând ardeiului să își canalizeze energia în creșterea fructelor suplimentare odată ce celelalte au fost culese.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii