Cum se păstrează corect ceapa peste iarna si cum se depoziteaza

 


Ceapa întreagă care s-a stricat poate dezvolta pete întunecate pe stratul lor exterior, care vor începe să crească mucegai. Mai mult, vor începe și să încolțească lăstari verzi din vârf. În ceea ce privește jumătatea de ceapă, tocată sau feliată, s-ar putea să observați că se formează mucegai pe ele. Acesta arată ca firele de păr subțiri albe.

Simțiți – ceapa întreagă trebuie să fie netedă și fermă. Dacă au zone moi înseamnă că au început să se deterioreze. Pentru o jumătate de ceapă, mărunțită sau tăiată felii, se vor strica dacă au o textură moale.

Miros – ceapa care începe să putrezească, de asemenea, va începe să miroasă urât. În timp ce mulți oameni găsesc că ceapa are deja un miros neplăcut, orice nu miroase a ceapă sau care miroase și mai rău înseamnă că s-au stricat.

Se poate ține ceapa în cămară?

Ceapa intreaga – cel mai bun mod de a creste durata de valabilitate si de a pastra ceapa proaspata este sa le depozitezi intregi. Puneți-le într-un loc răcoros și întunecat bine ventilat: între  4-10 C. Ceapa va începe să încolțească și să putrezească dacă este expusă la prea multă umiditate și lumină.

Le puteți depozita legându-le tulpinile de sfoară sau sfoară și atârnându-le. Puteți pune chiar și ceapă în tuburi din plasă de plastic sau cutii sau scaci din plastic gauriti. Odată, așezate în acestea, legați un nod în jurul fiecărei cepe individuale pentru a permite cantității maxime de aer rece să curgă în jurul fiecăreia dintre ele.

Nu le păstrați într-o pungă de plastic, deoarece aceasta nu este respirabilă. Procedând astfel, umezeala se va aduna în sac și va accelera procesul de putrezire. Alternativ, le puteți păstra într-un coș țesut.

Ceapa va rezista mai mult în climate sau anotimpuri răcoroase și uscate, din cauza lipsei de umiditate din aer. Așadar, așteptați-vă ca ceapa să aibă un termen de valabilitate mai scurt vara decât iarna, chiar și atunci când o depozitați în mod optim.

Pentru a-i mari perioada de valabilitate , nu se depoziteaza langa cartofi.

O jumătate de ceapă – odată tăiată, ceapa va începe să se descompună rapid. Prin urmare, nu sunt potrivite pentru depozitarea în cămară și ar trebui să fie păstrate la frigider (vezi mai jos).


Comentarii