Otet , pesticid natural pentru melci

 Dacă aveți experiență în grădinărit, probabil că ați descoperit că melcii pot fi dăunători extrem de enervanti și distructivi. Se hrănesc cu multe feluri de frunze, fructe, legume și alte materii vegetale. După toată munca grea pe care ați depus-o în cultivarea plantelor, cu siguranță nu doriți să lăsați melcii să vă ia din efort și grijă. Din fericire, oțetul este o substanță ieftină și accesibilă care poate controla limacșii.


Oțetul poate fi folosit ca pesticid natural. Conține acid acetic, care se usucă și ucide dăunătorii precum melcii. Pentru a vă pregăti soluția, turnați pur și simplu oțetul alb într-o sticlă de pulverizare.

De asemenea, puteți înlocui oțetul alb cu oțet de cidru de mere.


Limacșilor le place să se ascundă în zone răcoroase, umede și umbrite. Încercați să căutați sub frunze, pietre sau bușteni. 

Dacă întâmpinați probleme în a găsi limacși, încercați să priviți noaptea cu o lanternă, când este mai rece și mai umed. Din același motiv, s-ar putea să observați și mai multă hrănire a melcilor atunci când este înnorat sau plouă.

Dacă observi urme de slime uscate, acesta este un semn că limacșii sunt în grădina ta.


Pulverizarea cu oțet direct pe melci îi va usca.  Dacă melcii sunt adunați sub un obiect, cum ar fi o scândură sau o oală, poate doriți să-i mutați într-un loc mai accesibil înainte de a pulveriza. Puteți curăța folosind un furtun pentru a spăla resturile sau pur și simplu le puteți lăsa în grădină.

Oțetul poate deteriora plantele dacă ajunge pe ele, așa că aveți grijă să nu pulverizați nicio plantă în grădina dvs.!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii