De ce se ingalbenesc frunzele la usturoi ?

 În timp ce îngălbenirea frunzelor este un semn că usturoiul (Allium sativum) este gata de recoltat, îngălbenirea vârfurilor frunzelor la începutul sezonului este un indiciu că usturoiul are probleme în creștere, probabil invizibile deasupra solului. Dacă frunzele usturoiului mor prea devreme, plantei nu i se va asigura suficientă nutriție și poate prezenta o dezvoltare redusă sau, în cazuri extreme, lipsa bulbului sau a capului. Irigare

Prea puțină apă va face ca frunzele plantei de usturoi să se îngălbenească prematur. Cu prea puțină apă, planta devine stresată; iar daca este lasat prea mult asa, usturoiul va muri. Cu toate acestea, atunci când este udat prea mult, usturoiul se poate îneca din solul îmbibat cu apă. Usturoiul preferă irigarea regulată, constantă, uniformă, necesitând 1 inch de apă pe plantă pe săptămână. Pentru a menține un nivel constant de umiditate în sol, mulciți plantele.


În timp ce îngălbenirea frunzelor este un semn că usturoiul (Allium sativum) este gata de recoltat, îngălbenirea vârfurilor frunzelor la începutul sezonului este un indiciu că usturoiul are probleme în creștere, probabil invizibile deasupra solului.

Dacă frunzele usturoiului mor prea devreme, plantei nu i se va asigura suficientă nutriție și poate prezenta o dezvoltare redusă sau, în cazuri extreme, lipsa bulbului sau a capului.

Boli

Putregaiul alb sau putregaiul bazal determină putrezirea capetelor subterane de usturoi, ceea ce duce la îngălbenirea frunzelor deasupra solului. Putregaiul bazal va ucide o plantă de usturoi mai repede decât putregaiul alb și este de obicei invizibil deasupra solului până când frunzele încep să îngălbenească. În unele cazuri, putregaiul alb poate fi vizibil la baza frunzelor lângă sol. Dezgropați plantele infectate imediat ce vă dați seama că au putregai pentru a preveni răspândirea acestuia la alte plante sănătoase și nu plantați usturoi sau ceapă în același loc în anul următor.


Nematode

Nu le poți vedea cu ochiul liber, dar nematozii, paraziți asemănătoare viermilor, pot deteriora bulbii de usturoi, ceea ce va duce la îngălbenirea frunzelor și la o recoltă slabă. Rotiți-vă culturile în fiecare an pentru a preveni nematozii să infesteze o zonă a grădinii dvs. Nu plantați usturoi în locuri în care membrii familiei cepei au crescut în anii precedenți. În mod similar, păstrați zona liberă de buruieni pentru a preveni înrădăcinarea unei infestari cu nematozi. Odată ce a început, o infestare cu nematozi este aproape imposibil de oprit; iar când este suficient de grav, îți poți pierde întreaga recoltă.


Putregaiul alb sau putregaiul bazal determină putrezirea capetelor subterane de usturoi, ceea ce duce la îngălbenirea frunzelor deasupra solului.

Dezgropați plantele infectate imediat ce vă dați seama că au putregai pentru a preveni răspândirea acestuia la alte plante sănătoase și nu plantați usturoi sau ceapă în același loc în anul următor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii