Ingrasamant natural pentru muscate si begonii

 

Aloe vera este apreciată în lumea sănătății naturale și a îngrijirii pielii pentru abilitățile sale de a vindeca, calma și împrospăta . Egiptenii chiar au numit aloe „planta nemuririi”! Aloe vera este bogată în nutrienți, enzime și antioxidanți care oferă numeroase beneficii nouă, oamenii, atunci când sunt utilizate local sau ingerate - inclusiv un stimulent pentru hidratare, digestie, regenerare celulară, vindecarea rănilor și multe altele. Deci, ce se întâmplă dacă ți-aș spune că aloe vera poate oferi multe dintre aceleași beneficii și plantelor? E adevărat! Puteți folosi aloe vera ca „îngrășământ” natural pentru a hrăni alte plante! Studiile arată că aloe vera conține peste 75 de compuși benefici, inclusiv aminoacizi, antioxidanți, carbohidrați complecși, calciu, magneziu, zinc, vitaminele A, C, E, vitaminele B și multe altele. Atunci când sunt amestecate într-un îngrășământ de casă, plantele tale primesc un impuls delicat, dar puternic de nutriție. 

Îngrășământul cu aloe vera poate încuraja germinarea semințelor și dezvoltarea rapidă a rădăcinilor, îmbunătățirea rezistenței celulare și poate contribui la sănătatea, creșterea și vigoarea generală superioară a plantelor! De fapt, aloe este atât de bun în promovarea creșterii încât este folosit în mod obișnuit ca hormon natural de înrădăcinare , folosit pentru a ajuta butașii plantelor să stabilească noi rădăcini. Pentru a utiliza aloe vera ca hormon de înrădăcinare, fie: 1) înmuiați o tulpină tăiată în gel de aloe pur și apoi plantați-o, 2) înmuiați butașul în îngrășământ cu aloe (cum vom învăța să facem astăzi) timp de 6-12 ore înainte. plantare sau 3) înmuiați mediul de ghiveci/solul în îngrășământ cu aloe vera. De asemenea, am stors aloe vera proaspătă într-un mădular rupt de pom fructifer, am bandajat-o și s-a vindecat! Aloe vera conține, de asemenea, enzime și hormoni vegetali care ajută la reducerea șocului de transplant și la creșterea rezistenței plantei la secetă, stres și boli.

 De exemplu, nivelurile ridicate de acemannan și saponină găsite în aloe vera oferă ambele proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Acest lucru ajută la protejarea plantelor de agenți patogeni , inclusiv microbi dăunători, ciuperci, drojdie, mucegai sau ciuperci. Nu în ultimul rând, nivelurile ridicate de acid salicilic găsite în mod natural în aloe vera joacă un rol important în puterile sale de vindecare! Probabil ați mai auzit de acid salicilic înainte; se găsește în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii pentru a combate petele. În mod similar, acidul salicilic îmbunătățește versiunea plantei a sistemului imunitar (cunoscut sub numele de răspuns imunitar sistemic sau SAR) care le va ajuta să evite bolile.

Desspre cum folosim aloe vera la muscate, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii