Cum si cand se produc rasadurile de vinete si cand se planteaza in gradina

 

Vinetele, cu frunziș dramatic și fructe colorate, nu sunt doar o alegere excelentă pentru o grădină de legume, ci și un exemplar ornamental. Originară din Asia, această anuală fragedă necesită soare plin, sol bine drenat, ușor acid, fertil și un sezon lung de creștere. 

Nu este necesară pregătirea specială a semințelor de vinete înainte de însămânțare. Semințele de vinete germinează la temperaturi cuprinse între 15-35 C.și răsadurile vor apărea în șapte până la 10 zile. Când începeți semințele de vinete în interior, asigurați-vă că aveți o zonă pentru a le germina care este destul de caldă, 26-32 C. Plantarea semințelor de vinete ar trebui să aibă loc cu patru până la șase săptămâni înainte de ultima dată la îngheț . Deși semințele de vinete sunt mici, semănați semințele la aproximativ 6 mm adâncime cu pământ de ghiveci de bună calitate, în apartamente sau recipiente cu celule. Utilizați o cupolă  pentru a reține căldura, precum și umiditatea pentru a încuraja germinarea atunci când se plantează semințele de vinete în interior.

 În condiții optime, semințele de vinete în creștere ar trebui să germineze în șapte zile. La două săptămâni după germinare, fertilizați răsadurile o dată pe săptămână cu un îngrășământ solubil - 1 lingură (15 ml.) de îngrășământ la 4 litri de apă. Răsadurile de vinete vor fi gata de transplant în șase până la opt săptămâni. Întăriți răsadurile cu grijă, reducând treptat temperatura ambientală și ușurând udarea. Așteptați până când vremea s-a așezat, fără șanse de îngheț și solul este cald înainte de transplantare.

 Temperaturile răcoroase vor slăbi plantele, iar înghețul le va ucide. Odată ce răsadurile de vinete sunt gata să fie  mutate în aer liber, alegeți o zonă plină de soare, cu un pH al solului de 5,5 până la 7,0 (acid până la neutru). Luați în considerare utilizarea unui pat ridicat sau mulci de plastic negru pentru a ajuta la încălzirea solului și la accelerarea creșterii. Puteți folosi și un mulci organic pentru a reține umiditatea, dar nu îl aplicați până când solul este cald. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, culturile de vinete ar trebui să fie rotite la fiecare câțiva ani și se descurcă bine după fasole sau mazăre .

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii