Desi pare o supa complicata pentru bucatarii amatori, supa de galuste cu pui e prepara rapid si simplu. In plus, este foarte sanatoasa, contine multe vitamine si este excelenta in sezonul rece.
Avem nevoie de carne de pasare, in special carcasa si aripi de pui. Optional , puteti pune si putin piept de pui. Carnea de pui se spala bine de orice urma de sanga si se pune la fiert , la foc mic, aproximativ 50 de minute sau mai mult daca este gaina de casa.
Intre timp, curatam legumele. Avem nevoie de o ceapa mare, un sfert de telina, 1 pastarnac si 2 morcovi medii.
Apoi adaugam legumele in supa, adaugam sare si mai lasam sa fiarba inca o jumatate de ora. Se scot si se lasa sa se raceasca. Apa in care au fiert nu se arunca ci se strecoara in alta oala, se completeaza cu apa si se pune din nou la fiert.
Intre timp, ne ocupam de galustele de gris. Avem nevoie de 2 oua , care se bat bine cu putina sare. Apoi adaugam aproximativ 120 g de gris. Grisul se incorporeaza treptat. Apoi se lasa neaparat la odihnit 15 minute.
Carnea se ia de pe oase si se taie marunt. Legumele, cu exceptia cepei, se taie in bucati marunte. Morcovii se lasa in rondele mai mari.
Se pregateste un bol cu apa rece , in care introducem o lingurita, luam putina compozitie de galuste si le punem in supa fierbinte. Facem acest lucru pentru ca si compozitia sa nu se lipeasca de lingurita .
Galustele se vor umfla rapid. Se fierb 5 minute apoi se intorc si se mai fierb 5 minute. Se adauga carnea si legumele maruntite, se mai adauga sare daca este necesar, piper si plante aromatice (leustea, tarhon, cimbru, patrujel).
Pentru ca supa sa aiba o culoare frumoasa puteti adauga la fiert o ceapa cu tot cu coaja.
Mai multe, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu