Ce alimente nu oferim gainilor deoarece provoaca imbolnavirea lor ?

 

Există o mulțime de informații contradictorii despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să mănânce puii si . Cu experiență și cercetări, am descoperit că de fapt există foarte puține alimente care vor ucide puii.

Unele nu le vor face prea bine, iar altele le pot îmbolnăvi dacă sunt consumate în cantități foarte mari. Dar foarte puține sunt de fapt fatale.  Așadar, iată cele cinci alimente pe care puii tăi sau gainile tale nu ar trebui să le mănânce niciodată.

1. Niciodata, niciodata nu permiteti sa manance fasole uscata sau cruda.
Se știe că fasolea uscată provoacă boli foarte grave și chiar moarte la gainile adulte. Pentru pui, fasole este întotdeauna fatala.

Fasolea este cel mai rău vinovat, dar orice fasole care nu a fost gătită corespunzător este potențial letală pentru puii tăi. 

Care este problema?
Fasolea conține o toxină numită  fitohemaglutinină  , care este întotdeauna fatală pentru păsările de curte. 

Boala va apărea după ce au mâncat cât mai puține trei sau patru fasole și va progresa foarte rapid, ucigând într-un timp cât mai scurt de o oră.

 Puii nu trebuie să mănânce nimic mucegăit. Penicilina a fost dezvoltată dintr-un mucegai și unele brânzeturi au mucegai injectat în mod deliberat în ele.

Dar altele, inclusiv mucegaiul care crește pe fructele moi, produc toxine și nu se poate judeca care mucegaiuri sunt bune și care sunt toxice. 

Unele, în special Aspergillus flavus , mucegaiul care crește pe nuci, porumb și mere , produc o toxină numită aflatoxină despre care se știe că contribuie la dezvoltarea cancerului hepatic atât la oameni, cât și la animale. 

Părți din avocado nu trebuie consumate de găini.
Avocado este unul controversat. Veți vedea informații pe tot internetul care afirmă categoric că avocado în ansamblu este otrăvitor pentru pui. 

Asta nu este complet exact.

Este corect să spunem că puii sunt deosebit de sensibili la toxina transportată de avocado, care se numește  persină .

În doze mari, persinul va cauza păsărilor să aibă probleme cardiace urmate de dificultăți de respirație. Poate provoca moartea în mai puțin de 48 de ore.

Puii nu trebuie să mănânce cartofi verzi sau roșii verzi. Resturile de cartofi gătiți (inclusiv cojile de cartofi) sunt indicate pentru consu,, dar conțin foarte puțini nutrienți, așa că nu este una dintre cele mai bune delicii.

Cartofii verzi, însă, sunt cu totul altă problemă. Nu hrăniți puii cu cartofi care au devenit verzi și au încolțit.
Toxinele care se găsesc în cartofii verzi și roșiile verzi sunt numite solanină și chaconină , ambele se găsesc în coajă, carne și muguri. Așadar , orice parte a unui cartof care este verde este otrăvitoare pentru puii tăi, la fel ca și roșiile verzi necoapte. 

Solanina nu este alterată prin gătit, așa că nu credeți că va fi bine dacă fierbeți niște cartofi verzi pentru turma voastră. Nu va fi. Va provoca somnolență, paralizie și, în cele din urmă, moarte.

Puii si gainile nu trebuie să mănânce ciocolată.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii