Ce facem cu cenusa pe timpul iernii ?

 

Beneficiile cenușii de lemn în grădina dvs 

Cenușa de lemn conține potasiu, care este un nutrient vital pentru multe culturi. Similar cu modul în care potasiul este benefic pentru oameni, acesta poate ajuta la echilibrarea apei plantelor și joacă un rol în transportul alimentelor în interiorul plantei. Dacă plantele nu au potasiu, ele devin vulnerabile la secetă, îngheț și alte boli. Folosirea cenușii de lemn în grădina dumneavoastră nu este doar o soluție practică pentru eliminarea cenușii, ci contribuie și la sănătatea plantelor dumneavoastră. 

 Adăugarea de cenușă de lemn în grămada de compost 

Primul mod în care puteți folosi cenușa în grădina dvs. este adăugând-o la grămada de compost. Avantajul acestui lucru este că cenușa va ajuta la fertilitatea plantelor. Când adăugați cenușă în compost, trebuie să reglați cu atenție cantitatea pe care o adăugați, acest lucru se datorează faptului că cenușa este alcalină și, prin urmare, va afecta nivelul PH-ului. Dacă nivelul PH-ului este crescut prea mult, aceasta va afecta bacteriile. În mod ideal, ar trebui să păstrați cenușa într-un recipient aproape de grămada de compost și să presărați un strat subțire din când în când. 

 Adăugarea de cenușă de lemn direct în sol 

Cenușa de lemn poate fi, de asemenea, răspândită direct pe solul din grădina de legume. Cenușa de lemn este excelentă pentru a descuraja melcii și melcii, ajutând la protejarea legumelor. În general, puteți folosi cenușă de lemn în timpul primăverii și toamnei, dar este posibil să doriți să o utilizați și la sfârșitul iernii dacă aveți o cantitate mare de cenușă de lemn de la arderea buștenilor în lunile de iarnă. Există unele legume care pot beneficia mai mult de potasiu, prin urmare, dacă aveți doar o cantitate limitată de cenușă, acordați prioritate morcovilor, păstârnacului, mazărea, fasolea și fructele.

Pe timpul iernii, cenusa se pastreaza in saci de plastic pana la primavara si nu se arunca afara pe sol.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii