Drojdia la gaini sau cum crestem productia de oua in sezonul rece

 

Pe măsură ce vremea rece de iarnă se apropie și zilele devin mai scurte, găinile tale productive în mod normal pot fi provocate să rămână productive, iar vremea rece poate afecta ouăle pe care le depun. Cum vă puteți menține găinile în condiții optime de ouat și vă asigurați că ouăle lor sunt de cea mai înaltă calitate posibilă, ajutând în același timp păsările să-și trăiască cea mai bună viață în lunile întunecate și reci ale iernii? Să ne uităm la câțiva factori importanți de luat în considerare în ceea ce privește producția de ouă de iarnă.

 Îngrijirea ouălor

 Verificați-vă cuiburile dimineața devreme și de mai multe ori pe zi, în funcție de cât de frig este. Colectarea ouălor le împiedică adesea să înghețe și să se extindă, ceea ce duce la crăparea cojilor. Puteți, de asemenea, să vă igienizați cutiile de cuib pentru a preveni înghețarea ouălor: În mod ideal, cuibul dvs. va fi în interiorul coopului. 

Izolați-vă cutiile cuibului tăind bucăți de carton pentru a se potrivi pe părțile laterale, de sus și de jos. Nu utilizați de izolație! 

Pune așternuturi adânci, cum ar fi așchii de pin sau paie tocate, în cutii de cuib.

Apă 

Apa proaspătă este esențială pentru producția de ouă. Corpurile păsărilor tale și ouăle lor sunt în mare parte apă și trebuie să reînnoiască continuu acest element vital. O ușoară deshidratare poate face ca găinile să iasă din ouat. Iarna prezintă provocări unice, deoarece adapatorii îngheață rapid. Adapatoarele încălzite sunt deosebit de utile, dar necesită o priză electrică în colier sau un prelungitor foarte lung. O altă alternativă este să aveți câteva adăpatoare, astfel încât să puteți plasa una proaspătă afară pentru păsările dvs., în timp ce cealaltă se află în interior în dezgheț.


Odată ce ați abordat factorii de mai sus, luați în considerare dacă păsările tale primesc nutriția de care au nevoie pentru a fi productive. Continuați să hrăniți păsările cu o rație echilibrată în strat, chiar dacă este posibil să nu fie în ouat. Va trebui să fie în formă maximă atunci când zilele încep să se prelungească pentru a reveni la ouat. Păsările tale vor mânca puțin mai mult în timpul iernii, așa că păstrează hrana disponibilă în orice moment.

Despre drojdia la gaini si cum se administreaza, urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe