Ingrasamant natural pentru stimularea infloririi pentru plantele de interior

 


Sincera să fiu, plantele mele de apartament nu arată atât de bine, mai ales iarna. În mod evident, nu se bucură de aerul uscat și de lipsa soarelui. 

 Utilizarea sfeclei roșii ca îngrășământ natural 

Tot ce ai nevoie pentru a face un îngrășământ natural pentru plantele tale de interior este o sfecla rosie sau o parte din apa în care ai fiert sfecla. După cum știți, aceste legume rădăcinoase sunt pline de vitamine și microelemente benefice atat pentru legume cat si pentru flori. În plus, sfecla conține potasiu, fluor, calciu, fosfor și magneziu. 

Acest ingrasamant le va ajuta să înflorească frumos și abundent și să-și mențină inflorescențele pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu pregătiți acest îngrășământ natural în avans - își va pierde potența. Asigurați-vă că utilizați întotdeauna decoct de sfeclă roșie proaspătă. Fertilizează-ți plantele astfel o dată pe luna și vei vedea îmbunătățirea lor foarte curând - vor arăta mai sănătoase și mai frumoase.

Sfecla rosie se da prin razatoare sau prin blender , cu tot cu coaja. Se adauga putina apa(50-100 ml) si se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora. Apoi se strecoara , presand bine pentru a se scurge tot lichidul.

Solutia obtinuta se dilueaza cu 2 l de apa la temperatura camerei si astfel se uda  cu ea aproximativ15-20 de plante de interior.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii