Maranta - ingrijire, udare, pozitionare

 >Maranta este genul tip al Marantaceae și este numita în onoarea lui Bartolomeo Maranta, un medic și botanist italian din secolul al XVI-lea care și-a organizat cunoștințele de farmacologie botanică după nomenclatură, identificarea speciilor și proprietățile medicinale.


„ Plantă care se roaga ” este un termen colocvial care se referă la membrii genului Maranta , cu care genul Calathea este strâns înrudiat. În realitate, ambele sunt considerate a fi „plante de rugăciune”. Numele provine de la tendința plantelor din această familie de a scăpa sau de a se „ruga” noaptea. Unele dintre cele mai populare plante de rugăciune în cultură sunt Maranta leuconeura sau M. leuconeura 'Tricolor'. Multe specii de Maranta produc acid rosmarinic, unul dintre componentele active ale rozmarinului care îi conferă parfumul caracteristic de rozmarin.


Îngrijire

Lumina soarelui

Se dezvoltă în lumină indirectă medie spre strălucitoare . Nu este potrivita pentru soare intens, direct.


Apă

Udați la fiecare 1-2 săptămâni, lăsând solul să se usuce la jumătatea distanței dintre udari. Așteptați-vă să udați mai des în lumină mai puternică și mai rar în lumină scăzută.


Marantele pot fi sensibili la apa dură de la robinet. Încercați să utilizați apă filtrată sau să lăsați apa peste noapte înainte de utilizare.


Umiditate

Umiditatea normală a camerei este bună, dar preferă mai multă umiditate dacă este posibil.


Temperatura

18°C–30°C) Cel mai bine este să nu o lăsați sub 15°C.


Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii