Orhideea cu flori parfumate - Dendrobium nobile - ingrijire

 

Orhideele Dendrobium Nobile sunt specii de orhidee parfumate, colorate și frumoase. Ca plantă de apartament, dendrobium este o plantă ușor de întreținut. Orhideele se dezvoltă în locuri calde și însorite, unde oferă culori uimitoare și arome minunate. Cu îngrijirea adecvată, și tu poți crește o orhidee dendrobium acasă.

Orhideele Dendrobium Nobile sunt specii de orhidee parfumate, colorate și frumoase. Ca plantă de apartament, dendrobium este o plantă ușor de întreținut. Orhideele se dezvoltă în locuri calde și însorite, unde oferă culori uimitoare și arome minunate. Cu îngrijirea adecvată, și tu poți crește o orhidee dendrobium acasă.

Aceste plante cu flori din familia Orchidaceae sunt originare din multe țări precum Asia de Sud-Est, Indonezia și Australia. Există peste 1.800 de specii de orhidee dendrobium.

Orhideele sunt plante ornamentale populare care transformă o cameră cu o expoziție spectaculoasă de flori iarna și primăvara. Când aceste orhidee înfloresc, produc arome încântătoare atunci când puține alte plante înfloresc. Florile fermecătoare sunt de obicei multicolore, cu diverse nuanțe de alb, roz, trandafir, liliac și violet.

Îngrijirea adecvată a unui dendrobium nobil implică să-l ai într-o locație luminoasă, să-i ofere suficientă apă și să-l mențină la temperatura potrivită. Când obțineți îngrijirea corectă, orhideele dendrobium înfloresc între ianuarie și martie.

Orhideele Dendrobium nobile au nevoie de lumină puternică pentru a crește și pot rezista la lumina directă a soarelui. Temperaturile medii ale camerei între 18 – 30°Csunt ideale, iar umiditatea de 50 – 70% vă va ajuta orhideea să prospere. Amestecul pentru ghivece pentru orhidee este mediul perfect de creștere, iar planta are nevoie de hrănire la fiecare două săptămâni.Orhideele dendrobium nobile au două cerințe principale pentru un mediu de ghiveci adecvat. Amestecul trebuie să permită aerului să circule și să se scurgă bine. Tipurile potrivite de amestec pentru ghivece includ coaja grosieră de pin, coaja de nucă de cocos sau mușchi de sphagnum. Pentru a vă îngriji orhideea, amestecul pentru ghivece trebuie să fie constant umed, dar niciodată umed.


Toate orhideele, inclusiv dendrobium, sunt plante epifite. Înseamnă că aceste tipuri de plante cu flori cresc pe suprafața altor plante, cum ar fi copacii. Ele atrag umiditate și nutrienți din aer, ploaie și resturi care se adună în jurul rădăcinilor.

Amestecul perfect pentru ghivece pentru orhidee ar trebui să încerce să imite cât mai mult posibil mediul lor nativ de creștere.

Cel mai bun loc pentru orhideea ta Dendrobium
 Dendrobium nobile, plasând-o într-o zonă din casa dvs. care primește mult soare. O mulțime de lumină puternică asigură o creștere sănătoasă, iar dendrobium-ul tău are nevoie de câteva ore de lumină directă a soarelui. Un loc ideal în interior este la o fereastră orientată spre sud, unde soarele este filtrat.


La mijlocul verii, ar trebui să aveți grijă ca prea mult soare să nu provoace arsuri ale frunzelor. Semnele de prea mult soare includ frunze galbene sau frunze încrețite cu vârfuri maro. Îndepărtarea orhideei de la o fereastră prin care strălucește soarele ar trebui să contribuie la încurajarea creșterii sănătoase.

În climatul temperat, cu veri calde, orhideele dendrobium cresc bine în aer liber. Le puteți pune într-o zonă luminoasă pe o terasă, terasă sau balcon. În mod ideal, au nevoie de un loc în care să obțină umbră parțială.

Orhideele Dendrobium au nevoie de temperaturi specifice pentru a înflori în fiecare an. Din primăvară până în vară, temperatura medie a camerei este bună. Temperaturile între18 – 30°C sunt ideale. La sfârșitul toamnei și a iernii, temperaturile mai răcoroase pe timp de noapte între 10 - 15 ° C ajută la stimularea creșterii și reînfloririi mugurilor. 
 Mulți experți în orhidee recomandă ca dendrobium să aibă temperaturi de noapte răcoroase toamna și iarna. În mod ideal, trebuie să vă asigurați că există o diferență de 2-3 grade între temperaturile de noapte și cele de zi. Odată ce apar mugurii, îi puteți păstra la cel puțin 17 ° C. În timpul zilelor înnorate și reci de iarnă, poate fi necesar să utilizați căldură artificială pentru a obține diferența de temperatură corectă. Dacă aveți grijă de orhideea dvs. prin obținerea unei temperaturi corecte, planta ar trebui să înceapă înflorirea în ianuarie sau februarie.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii