Raceala la gaini - metode naturale de tratament

 TRATAMENTE NATURISTE PENTRU BOLILE PUIULUI

În timp ce paraziții pot fi tratați cu deparazitatori chimici și spray-uri chimice, majoritatea acestor probleme comune de sănătate a puiului sunt dificil de tratat medical. Cea mai bună opțiune este de a susține un sistem imunitar sănătos la toți puii tăi. Acest lucru ajută la prevenirea bolilor și ajută păsările să lupte împotriva bolilor atunci când sunt infectate.


Încercați să adăugați zilnic aceste ingrediente în hrana sau în apă ca tratamente naturale pentru bolile puiului și prevenirea acestora:


Oțet de cidru de mere crud – Un tonic puternic care elimină paraziții interni și promovează sănătatea.

Scorțișoară – Ajută la oprirea diareei.

Săruri Epsom – De asemenea, un bun tratament pentru diaree.

Usturoi și ceapă tocate – Hrănite în cantități mici zilnic, acestea vor ajuta la prevenirea paraziților și la întărirea sistemului imunitar.

Aloe Vera – Hrană generală pentru sănătate.

Oregano – tratează paraziții și previne o a doua infestare.

Lapte acru sau zară – Susține un intestin sănătos. Hrăniți un pui bolnav cu un piure de tărâțe de grâu înmuiat în lapte acru pentru a grăbi recuperarea.

Pătrunjel – Puii iubesc această plantă care previne bolile, care este bogată în nutrienți precum vitaminele A, B, C, E și K, calciu, fier, magneziu, seleniu și zinc.

Mâncarea nu este la fel de importantă ca apa când puiul tău este bolnav și s-ar putea să nu aibă chef să mănânce. Cu toate acestea, puteți ajuta să vă încurajați puiul să mănânce prin zdrobirea furajelor în strat și amestecând cu apă caldă sau lapte pentru a face un piure. Folosiți o lingură, o seringă sau un tub pentru a hrăni puii atunci când aceștia nu au energia sau motivația pentru a se hrăni singuri.

Mai multe despre raceala la gaini si cum sa o tratam, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii