Stimulatori naturali de formare a rădăcinilor la butasi

 

Ce declanșează creșterea rădăcinilor? De ce au nevoie rădăcinile? Rădăcinile sunt dinamice și creșterea lor este puternic afectată de condițiile de mediu găsite în zona rădăcinilor. Pentru a supraviețui și a crește, au nevoie de aer (schimb de gaze), apă, temperatură nelimitantă, carbohidrați, minerale, spațiu, densitate scăzută a solului, asociații microbiene și chimie netoxică a solului.

 Ce stimulează formarea rădăcinilor în butașii de tulpină? Auxina, un hormon natural din plante, stimulează formarea rădăcinilor. Mai multe forme sintetice de auxină sunt vândute ca „hormon de înrădăcinare”. Deși unele plante se înrădăcinează ușor fără tratament, aplicarea hormonului de înrădăcinare la baza butașilor vă va îmbunătăți adesea șansele de succes.

 Ce este hormonul de înrădăcinare pentru butași? 

 Produsele cu hormoni de înrădăcinare sunt substanțe chimice care stimulează creșterea rădăcinilor, de obicei pe butași de plante. Aceste produse comerciale sintetice imită auxina, care este un hormon vegetal natural care stimulează creșterea rădăcinilor. Hormonul de înrădăcinare vine sub formă de pulbere, lichid sau gel.

Ajută mierea butașii la înrădăcinare?

 Motivul pentru care mierea funcționează bine ca hormon natural de înrădăcinare este că are proprietăți antibacteriene și antifungice. Mierea protejează butașii de agenți patogeni și permite hormonilor naturali de înrădăcinare din butași să stimuleze creșterea rădăcinilor.

Mai multe, in videoclipulde mai jos :


Comentarii